Известие

Collapse
No announcement yet.

Alfa Romeo 166 цифров ТВ тунер

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от Tonimir Покажи съобщение
    Ей , с тази тема ще ме накарате да си взема една 166ца!
    готово бе колега .... аз ще сменям моята с facelift-ова 3.2
    даже е готова с тв-то
    ама зависи колко $ ти се дават
    Last edited by tahi; d.m.y г., 17:11.
    sigpic
    Alfa Romeo 166 V6 Turbo
    FIAT COUPE powered by Nitrous Oxide System

Comment

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
      Реших да пробвам TV приемника с външната антена.
      Както е известно, тя е комбинирана и съчетава GPS антена и GSM антена:

GSM антената представлява външната пръчка. В основата и (на платката) има един трептяш кръг (L-C), чиято резонансна честота съотватства за средната за GSM обхвата, т.е - неподходящ за честотата на телевизионните канали.
      Пробата показа, че с тази антена силата на сигнала (според приемника) е около 60 - 70 % което прави приемането намясто нормално, но лошо в движение.

Елиминирах въпросния трептяш кръг, като го шунтирах с проводник:

В резултат от това силата на сигнала се вдигна на 100% за повечето програми.
      В движение приемането така е доста по-приемливо.
      Остава да пробвам с усилвател.

Накратко - на този етап считам, че във външната антена има "доста хляб"
      Остава да беше направил снимки как се демонтира и къде се намира, защото не всички сме със заводски GSM и навигация.
      Имам една малка пръчка на тавана, но дали е тя... 1 господ знае.
      ALFA ROMEO 164 2.0 Facelift
      ALFA ROMEO 164 SUPER 2.5TD
      Audi a6 2011 3.0 TDI Quattro
      Mini Cooper 1.6 16V Turbo kit 1++hp

Comment

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
        По този въпрос мисля, че е добре да се направи следното:

Да се провери с осцилоскоп какво върви по информационната шина от ICS - а в посока към навигацията в момент в който се натисне бутона "NAVI"
        Най-вероятно върви някаква серийна комуникация, т.е поредица от импулси. Ако се направи един прост интегратор с релеен изход, то релето му ще сработва, когато се натисне бутона за навигацията. Ако този релеен контакт се върже последователно с този на релето на приемника, кортина от приемника ще излиза, когато и двете неща са включени. Всяко натискане на друг бутон, ще доведе до визуализиране на каквото трябва. Ако пък трябва реално навигацията да се ползва, просто се изключва приемника и тя си работи.
        Колега а защо не използваш ключе, което е двойно (което прекъсва две вериги едновременно ) и да закачиш и тунера към него !

Alfa Romeo 156 -facelift-1.9jtd CF3-115-2004; Renault Megane CC -1.6-16V -2006; Toyota Avensis SW2,2 D-Cat-2010; Renault Scenic RX4 2.0-16V-2002; Renault 19-1.8 Rt-1993; BMW-335Xi-M-Packet-2007

Comment

Първоначално публикувано от Iltcho Покажи съобщение
          Остава да беше направил снимки как се демонтира и къде се намира, защото не всички сме със заводски GSM и навигация.
          Имам една малка пръчка на тавана, но дали е тя... 1 господ знае.
          Антена на покрива имаш ли? За нея става въпрос.
          За демонтирането и:
          Сваля се задната седалка и облегалката. После тапицерията (горната част) на лявата колонка между вратите и тази между задното стъкло и задната врата от същата страна. Демонтират се горната задна дръжка и осветителното тяло. Изважда се уплътнението между задната врата и тавана. Така едната задна лява част на тавана се освобождава и като се поразкачи от щипките, се отваря пространство колкото да се достигне антената. Развива се една гайка (около 21мм) и антената излиза. Сваля се долното капаче, което е захванато с 4 рапидки и се стига до въпросната карантия.

---------- Post added at 10:09 ---------- Previous post was at 10:04 ----------

Първоначално публикувано от PSAVOV Покажи съобщение
          Колега а защо не използваш ключе, което е двойно (което прекъсва две вериги едновременно ) и да закачиш и тунера към него !
          Това с външното ключе е ясно. Идеята ми беше пускането и спирането на приемника да става от бутоните на ICS-а за да не се слагат допълнителни ключета.

159 1.8 MPI
          166 2.0 TS (ex)

Comment

Първоначално публикувано от tahi Покажи съобщение
            проекта е напълно завършен !!!
            ето и антената
            Дай инфо за тази антена?
            От къде, колко пари струва, усилвател сложи ли, при движение на колата как се държи?

Ама и ти си пестелив на думи значи ...

Comment

колеги аз също сложих тунера но имам проблем картината трепти и прескача и няма звук каде да търся проблема

Comment

екранировки , маси .....
                точка

Comment

Първоначално публикувано от kolev Покажи съобщение
                  екранировки , маси .....
                  ми то хубу ма по схемата съм го вързал

Comment

Първоначално публикувано от anton.mudev Покажи съобщение
                    ми то хубу ма по схемата съм го вързал

Ми провери си кабелите - лоши спойки или си объркал някоя жица. Или пък скарта ти е халтав и не дава добър контакт на 21-ви крак!

П.п. tahi, сподели за антената де? От къде я взе, до каква скорост държи, купи ли усилвател?

Comment

Повечето от SCART кабелите, които продават за по 3 - 4 лева са китайски боклуци.
                      Кабелите не са екранирани както трябва. Екраниращият проводник не е обособен като оплетка около активното жило а върви от едната му страна. Пиновете в буксата са лошо свързани към кабелите и дори нямат нужното покритие, което да позволява запояване.
                      Препоръчвам да не ползвате готов SCART кабел а да си купите само букса и отделно читав екраниран проводник. И да си направите сами необходимия кабел. И без това стандартният кабел не е правилно опроводен в повечето случаи за конкретния случай (липсва опроводяването за RGB каналите, а има излишно такова за аудио входове.

---------- Post added at 18:14 ---------- Previous post was at 18:10 ----------

Първоначално публикувано от anton.mudev Покажи съобщение
                      колеги аз също сложих тунера но имам проблем картината трепти и прескача и няма звук каде да търся проблема
                      Ако си направил настройката на видеото на NTSC вместо на PAL , ефектът ще е този, който описваш.

Захранващото напрежение сигурно ли е, че е 5 V ?

159 1.8 MPI
                      166 2.0 TS (ex)

Comment

Аз пак да питам нещо...

На този усилвател http://www.electronics.bg/product_in...ts_id=21003370 има USB изход 5V. Може ли да се ползва за захранване на цифровия приемник НЕО?
                        Alfa Romeo 166 2.0 V6Turbo
                        Opel Astra J
                        ex:
                        Alfa Romeo 164 2.5TD
                        Alfa Romeo 166 2.0 Т.S. CF3 LPG
                        Alfa Romeo 164 2.0T.S.

Comment

Първоначално публикувано от Boby Покажи съобщение
                          Аз пак да питам нещо...

На този усилвател http://www.electronics.bg/product_in...ts_id=21003370 има USB изход 5V. Може ли да се ползва за захранване на цифровия приемник НЕО?
                          По напрежение става. Не е ясно дали може да осигури необходимия ток от около 1 A. А с поставена флашка на тунера и вероятно до около 1,5 А.

Накратко - трябва да се пробва или поне да се изясни каква е товароспособността на USB порта на усилвателя.

159 1.8 MPI
                          166 2.0 TS (ex)

Comment

На тунера или на захранването му пише ли до колко ампера може да консумира?
                            Opel Astra J
                            ex:
                            Alfa Romeo 164 2.5TD
                            Alfa Romeo 164 2.0T.S.

Comment

На тунера консумацията е около 0,5 - 1 A без поставена флашка на него. С поставена флашка консумацията му се вдига до около 1,5 A.

Трябва да се види на усилвателя какво пише за захранването през USB порта. Ако е повече от тези стойности, всичко е OK.

159 1.8 MPI
                              166 2.0 TS (ex)

Comment

Ок, ще проверя. Мерси.
                                Opel Astra J
                                ex:
                                Alfa Romeo 164 2.5TD
                                Alfa Romeo 164 2.0T.S.

Comment

Working...